EuroMayDay 2007 – kaupunkitila haltuun!

29 huhtikuun, 2007

EuroMayDay on viime vuosina ollut Euroopan laajuinen prekariaatin vastarinnan päivä. Tänä vappuna EuroMayDay yhdistää prekariaattia muun muassa Helsingissä, Kööpenhaminassa, Hampurissa, Berliinissä, Malagassa, Milanossa, Napolissa ja Wienissä. EuroMayDay – prekariaatin toimintapäivä – tuo esille uusia yhteiskunnallisia ristiriitoja.

Jos emme tienaa tarpeeksi, olemme asiattomia oleskelijoita. Jos emme suostu maksamaan lippua, emme saa liikkua. Jos näytämme marginaalisilta, meidät tarkastetaan. Jos kokoonnumme, meidät saarretaan. Elämämme ja ympäristömme on punnittu, kilpailutettu, valvottu, brändätty, paketoitu trendikkääseen kääreeseen ja myyty meille hintaan johon meillä voisi olla varaa jos vain yrittäisimme vielä vähän enemmän, vielä hiukan pidempään.

Me olemme ihmisiä, emme resursseja. Vastustamme ihmisarvon määrittelemistä palkkatyön kautta. Prekariaatti näyttää omanarvontuntonsa vapauttamalla kaupunkitilan vappukarnevaaliin juhlimista varten.

Asuminen, liikkuminen, koulutus ja tila ihmisten väliselle kanssakäymiselle kuuluvat jokaiselle. Ne on tehtävä kaikille mahdollisiksi ja saavutettaviksi. EuroMayDay osallistuu taisteluun vapaan kaupunkitilan puolesta. Kaupunkilaisille on annettava itsemääräämisoikeus omaan tilaansa.

Vaadimme halpaa asumista.
Vaadimme ilmaista joukkoliikennettä.
Vaadimme loppua nollatoleranssille.
Vaadimme kaupallisuudesta vapaata koulutusta.
Vaadimme perustuloa.
Ja otamme tilan haltuun.

Vapaa tila kuuluu kaikille!

EuroMayDay 30.4. klo 19.00. Lähtö Helsingin Kampin Narinkkatorilta.

Jätä kommentti